Kannattaako erota huonon seksin takia? Asiantuntija vastaa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Suhteissa tulee vastaan myös niin sanottuja huonoja päiviä, jolloin riitoja syntyy helpommin ja seksikään ei maistu. Mutta entä jos petipuuhat tuntuvat hyytyvän nollatuloksiin kerta toisensa jälkeen? Seksiasiantuntija Tracey Cox kertoi Daily Mail -lehdelle ohjeensa tilanteeseen.

Epätoivoisimmassa tapauksessa henkilö voi alkaa jopa harkita eroa kumppanistaan, mikäli hän saa päivästä toiseen huonoa seksiä. Coxin mukaan eroamiseen kehoittaminen ei välttämättä ole poliittisesti korrektia. Joissain tapauksissa tämäkin on kuitenkin ymmärrettävää ja jopa suotavaa.

Mikäli parin libidot ovat kovin erilaiset ja halut sykkivät pohjimmiltaan eri tahtiin, asiaa voi olla vaikeampi korjata. Jos pari ei ole ollut yhdessä pitkään ja tunteet eivät ole ehtineet syventyä, voi asian huomaaminen ja tilanteesta pois pääseminen helpottaa tilannetta.

Huonossa seksissä voi olla kyse monenlaisista asioista. Joskus rakastaja on taitamaton, ja pienellä opastuksella hänestä voi saada lemmenleikkien maisterin. On kuitenkin myös ihmisiä, jotka ajattelevat enemmän omaa nautintoaan sängyssä.

Tällaista käytösmallia voi olla vaikea murtaa kokonaan, koska itsekkäät ihmiset eivät useinkaan tahdo muuttua. Seksuaalisessa kanssakäymisessä on kuitenkin kyse antamisesta ja vastaanottamisesta, joten tietty balanssi pitää kemian pelikentällä.

Niin ikään seksitavoissa on eroavaisuuksia. Jotkut nauttivat rajummista leikeistä ja haluaisivat peliin rajumpiakin elementtejä, toiset taas syttyvät pelkästä lähetyssaarnaaja-asennosta. Kultainen keskitie tässä asiassa voi tuoda tuloksia. Omista fantasioista kannattaa ainakin yrittää puhua kumppanille.

Jos huono seksi riippuu emotionaalisesta etäisyydestä, voivat syvälliset keskustelut ja tunteista puhuminen helpottaa jännittyneisyyttä. Tämä voi olla hyvä idea varsinkin, jos nautinnon saaminen on ongelma naiselle. Sielun solmujen purkaminen kysyy rakastajalta kärsivällisyyttä, joten tämänkaltaisessa tilanteessa itsekkään kumppanin tunnistaa helpommin.