Jättimäinen metsäpalo timelapse-videona – suoranaista taidetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pohjois-Kaliforniaa piinanneet metsä- ja pensaspalot ovat levinneet myös Yosemiten kansallispuistoon. Nyt hurjaa vauhtia edenneestä tulimerestä on julkaistu häkellyttävä video YouTubeen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Yosemiten kansallispuiston julkaisema video on kuvattu timelapse-tekniikalla. Videolla näkee hyvin, kuinka laajalle levinnyt metsäpalo valaisee koko yötaivaan. Lopulta palon aiheuttamat savut valtaavat taivaanrannan. Videon loppupuolella nähdään videokuvaa puistosta ja siitä, miltä se näyttää palon jäljiltä. Monien helpotukseksi vahingot ovat jääneet pieniksi.

Yosemiten kansallispuisto on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Puisto on yli 3.000 neliökilometrin kokoinen ja siellä vierailee vuosittain 3,5 miljoonaa ihmistä. Yosemite on intiaanien kieltä ja tarkoittaa harmaakarhua.