Elokuva-arvostelussa Millerit: ”Vuoden hauskimpia elokuvanautintoja”

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Kun komediaelokuvaan sisältyy huumediilausta, aina yhtä hölmistyneen näköinen Jason Sudeikis, Jennifer Aniston stripparina, asuntoautoilua Meksikossa ja ”se eräs kiusantekijä Narniasta”, voidaan puhua jo kiinnostavasta leffakokonaisuudesta. Millerit kuuluukin eittämättä tämän vuoden hauskimpiin elokuvanautintoihin.

Naurupätkä on alusta loppuun täynnä koomista dialogia ja yllättäviä noloja tilanteita. Päähenkilönä loistaa Sudeikisin esittämä pienten piirien pilvikauppias David Burke, jonka bisnekset ottavat uuden askeleen kohti kovan luokan diilausta moraalittoman ja ratkiriemukkaan Brad-pomon (Ed Helms) oikkujen takia.

Kuitatakseen velkansa pikkutekijän on lähdettävä elämänsä salakuljetusoperaatioon, jonne päätyvät mukaan myös naapurin katkera strippari (Jennifer Aniston), nörttimäinen teinipoika (Will Poulter) ja Emma Robertsin esittämä maailmaa vihaava kovistyttö. Sekalainen seurakunta naamioituu perinteiseksi amerikkalaisperheeksi ja heidän elämänsä matka Meksikoon alkaa – tietenkin asuntoautolla kulkien.

Elokuvan ohjaus on Dodgeball -boltsit pelissä -komediasekoilun ohjaajan Rawson Marshall Thurberin käsialaa. Jos polttopallopelit olivat aikanaan kunnon häröilyä, ei toimintaa ja viihdyttäviä repliikkejä ei puutu tästäkään pätkästä. Millerien henkilökemiat toimivat ja tekevät kokonaisuudesta nautittavaa katsottavaa.

Tähdet nähdään rooleissa, jotka näyttävät olevan kuin heille tehtyjä. Sudeikis ja Aniston kipinöivät ja loistavat toistensa rinnalla – eikä tilanteista puutu latausta. Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin -elokuvassa nähty Poulter todistaa roolisuorituksellaan olevansa uuden polven komedialupaus.

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Rawson Marshall Thurber

Pääosissa: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, Will Poulter, Ed Helms.

Ensi-ilta: 6.9.2013

Kesto: 1h 50 min

Ikäraja: 12

Pisteet: 5/5