Kirurgi leikkasi Google-lasit päässään – tässä tulos videona

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Google Glass -älylasit mahdollistavat ihmisen näkökulmasta kuvattujen videoiden tallentamisen entistä helpommin. Tämä tuo uudenlaista näkökulmaa elämän tähtihetkiin ja muihin merkityksellisiin tapahtumiin. Googlen lasit päässä on jo kuvattu kosintoja, aikuisviihdettä ja musiikkikeikkoja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt tohtori Christopher Kaeding pani lasit päähänsä suorittamansa leikkauksen ajaksi. Kirurgi kuvasi koko toimenpiteen ensimmäistä kertaa omasta näkökulmastaan. Hänen mukaansa leikkaus sujui onnistuneesti, eikä hän edes huomannut pitävänsä videomateriaalia tallentavia laseja päässään.

Kilometrien päässä olleet lääkäriopiskelijat seurasivat leikkausta reaaliaikaisesti televisioruudulta. Lasit tuovatkin uuden mahdollisuuden opetusmenetelmiin, joissa opiskelijat pääsevät seuraamaan erilaisia työskentelytapoja ja -vaiheita ammattilaisen näkökulmasta. Myös konsultointi helpottuu uuden toiminnallisuuden myötä.

Googlen älylasit tottelevat äänikomentoja ja tunnistavat näkökentässä nähtäviä esineitä ja paikkoja. Kerroimme hiljattain, kuinka äänikomennoilla toimivat Googlen älylasit ovat joutuneet kiellettyjen esineiden listalle ainakin joissain kahviloissa, elokuvateattereissa, kasinoilla, strippiklubeilla ja pankeissa.