Uskomatonta kehonhallintaa – tähän tanssiesitykseen ei moni pysty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme ennenkin esitelleet WHZGUD2-nimimerkin tanssivideoita, joilla mies näyttää uskomattomia kehonhallintataitoja. Nyt verkkoon on julkaistu tajunnanräjäyttävä tanssipätkä dubstepiksi versioituun Michael Jacksonin Beat It -kappaleeseen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Moni on harjoitellut dubstepiin sopivaa tanssityyliä salaa kotona, mutta harvaa pystyy yhtä mallikkaaseen suoritukseen kuin tämä YouTubessa tähdeksi noussut sulavaliikkeinen tanssitaituri. Miehen hidastetut liikkeet yhdistyvät suvereenisti moonwalkimaisiin etenemisiin ja robottimaisiin liikesarjoihin.

Dubstepin kerrotaan syntyneen Etelä-Lontoossa 1990-luvun loppupuolella, mutta musiikkityyli nousi kansan suosikiksi lähinnä The Wire -musiikkilehden ja verkkolehti Pitchforkin tyyliä koskevien artikkeleiden kautta 2000-luvun puolivälissä. Nykyisin dubstep on yksi suosituin musiikkigenre.