Monet tähdet kieltäytyivät Fifty Shades of Grey -roolista – tässä syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

E.L. Jamesin kirjoittama Fifty Shades of Grey -kirja on ollut hurja menestys, ja sen pohjalta ollaan työstämässä myös elokuvaa. Elokuvaversion pääroolien esittäjistä käytiin pitkään mediassa ankaraa spekulaatiota.

Anastasia-naispääosan esittäjäksi vahvistettiin äskettäin 23-vuotias Dakota Johnson, kun taas Christian Greyn rooliin valittiin Charlie Hunnam. Nyt on paljastettu, etteivät valitut tähdet olleet elokuvan tekijöiden ensimmäisiä vaihtoehtoja rooleihin. The Hollywood Reporter -lehden mukaan tuottajien ykkösvalinta Christian Greyn rooliin olisi ollut Hollywoodin nykyinen kultapoika Ryan Gosling. Mies ei kuitenkaan ollut kiinnostunut roolista.

Toinen tuottajien havitteleva nimi oli hieman vähemmän tunnettu Garrett Hedlund. Muun muassa Tron: Perintö ja Matkalla -elokuvissa nähty Hedlund kuitenkin kieltäytyi elokuvasta, sillä hän ei löytänyt ”yhteyttä” Greyn roolihahmoon. Fifty Shades of Grey -romaanin kirjoittaja E.L. James olisi halunnut miespäärooliin puolestaan Twilight-elokuvista tutun Robert Pattinsonin.

Myöskään Miami Vice -tähti Don Johnsonin tyttärenäkin tunnettu Dakota Johnson ei ollut ainoa vaihtoehto elokuvan naispäärooliin. Näyttelijätär onnistui hurmaamaan ohjaaja Sam Taylor-Johnsonin koe-esiintymisellään, mutta tuottajat pelkäsivät hänen olevan liian tuntematon nimi elokuvaan. Ehdolla Anastasia Steelen rooliin olivat myös muun muassa liian vanhana pidetty Felicity Jones, muiden työn alla olevien projektien vuoksi kieltäytynyt Shailene Woodley ja ex-lapsitähti Elizabeth Olsen.