Tamperelaiset! Katse tänään kohti Näsinneulaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella sijaitseva Näsinneula on Suomen tunnetuin korkea rakennus, ja tänä iltana Näsinneula valjastetaan historiansa ensimmäisen kerran myös ilotulituksen näyttämöksi. Staran juuri saamien tietojen mukaan se on nimittäin osa tämän illan historiallista ilotulitusnäytöstä.

Mikäli säätila sallii näyttävän tempauksen, tarkoittaa se samalla sitä, että tänään tehdään suomenennätys korkeimmalta ammutusta ilotulituksesta. Spektaakkeli on määrä aloittaa Näsinneulasta, josta ilotulitus siirtyy sujuvasti Näsijärven rantaan, jossa ilotulitus jatkuu.

– Hienoa päästä toteuttamaan jokaisen pyroteknikon unelma, eli olla ensimmäinen ilotulitusyritys Näsinneulassa, Suomen Ilotulitus Oy Pyrostarin pääpyroteknikko Sami Tammi kertoi Staralle.

Näsinneulan korkeuden johdosta ilotulituksen toteuttamisessa tornin huipulta on huomattavasti tavallista enemmän haasteita. Ilotulitteet laukaistaan digitaalisesti siten, että räjähdykset rytmittyvät musiikin mukaiseksi. Musiikki toistetaan Näsinneulan juurella olevassa huvipuistossa.