8 faktaa orgasmeista – tiesitkö tämän?

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Orgasmi on seksuaalisen kanssakäymisen tervetullut huipennus ja parhaimmillaan kahden ihmisen välisen rakkauden kliimaksi. Kyseiseen toimintoon liittyy paljon arkielämän mystiikkaa, jota tiede pyrkii lievittämään tutkimuksilla.

Äskettäin sen kerrottiin esimerkiksi toimivan hyvänä kipulääkkeenä. Nyt verkossa on julkaistu video, jolle on koottu kahdeksan olennaista faktaa orgasmista. Nautinnon kerrotaan tekevän hyvää aivoille ja pitävän mielen nuorena.

Iso O toimii parempana mielen virkistäjänä kuin ristisanatehtävät. Ihminen pystyy saamaan yhä orgasmin, vaikka olisi kuollut. Maailmanennätys masturboinnilla orgasmin saamiseen käytetyssä ajassa on naisilla 6,5 tuntia ja miehillä 8,5 tuntia.

Myös vatsalihasten tekeminen, jooga ja synnytys voi aiheuttaa naisilla orgasmeja. Joidenkin väitteiden mukaan nautinnon huipulle voi päästä lisäksi ratsastamalla hevosella ja ajatuksen voimalla. Videolla nähdään myös eräs eläinlaji, joka voittaa orgasmin pituudessa ihmisen.