Maailman muhkeimmat partasuut kokoontuivat – ottaisitko näistä mallia?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa miehistä kasvattaa mielellään kasvojensa karvoitusta. Pitkät ja pörröiset parrat kääntävät muiden katseita yhtä paljon kuin vahalla kiemuralle käännetyt viikset. Nyt New Orleansissa on vietetty kansallisia parta- ja viiksikilpailuja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään upeita kasvakarvoituksia ja miehiä, jotka ovat osallistuneet Yhdysvaltojen New Orleansissa järjestettyyn 2013 Just for Men National Beard and Moustache Championship -kilpailuun. Osallistujat ovat käyttäneet tunteja kasvokarvoitustensa luomiseen.

Viiksimalleja on monenlaisia. Olemassa on perinteisten mursujen ja kalapuikkoviiksien lisäksi esimerkiksi niin sanotut dalit, kahvat ja amisviikset. Wikipedian mukaan pisin koskaan mitattu parta, 5,65 metriä, oli norjalaissyntyisellä Hans Langsethilla hänen kuollessaan vuonna 1927.