Suomalainen yökerhoketju yrityssaneeraukseen – ei vaikuta ravintoloihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurimpiin ravintola-alan ketjuihin lukeutuva Suomen Onnelat Oy jätti huhtikuussa hakemuksen päästä yrityssaneeraukseen. Staran juuri saamien tietojen mukaan myös sen emoyhtiö Night People Group Oy ajautunut yrityssaneeraukseen.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma jätti velkojan ominaisuudessa Night People Group Oy:stä konkurssihakemuksen keskiviikkona 10. syyskuuta. Lisäksi Nordea Rahoitus Suomi Oy on jättänyt parin viikon sisällä kaksi trattaprotestia.

Varman konkurssihakemuksen kanssa samana päivänä Night People Group Oy jätti hakemuksen saneerausmenettelyn aloittamisesta. Eilen torstaina 12. syyskuuta saneeraushakemus hyväksyttiin, kun Nordea Pankki Suomi Oyj, Loisto Catering Oy, Snout Oy, HCS Finland Oy, Kari Media Group Oy, TPL Production Tmi ja Visma Services Oy sekä monet läheisyhtiöt puolsivat hakemusta.

HUOM: Alan terminologia on aiheuttanut epätietoisuutta lukijoiden keskuudessa. Toimitus korostaa, että pelkkä konkurssihakemuksen jättäminen ei tarkoita, että yhtiö olisi konkurssissa. Yrityssaneeraukseen päässeen yrityksen toiminta jatkuu yleensä normaalisti, kuten myös tässä tapauksessa. Yrityssaneerauksen tarkoituksena on tervehdyttää yrityksen toiminta sellaiseksi, ettei se mene myöhemminkään konkurssiin ja että toiminta voi jatkua normaalisti. Bileet siis jatkuvat yhtiön ravintoloissa jo tänä iltana.Tytäryhtiön lisäksi nyt myös emoyhtiö on siis velkasaneerauksessa. Yhtiön toimitusjohtaja Antti Raunio vahvisti tiedot saneerauksesta Staralle. Samalla hän kertoi, että ketjun ravintolat ovat avoinna normaalisti. Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan yrityksen saneerauksesta on jätettävä ehdotus saneerausohjelmasta viimeistään 10. tammikuuta 2014.

Night People Group Oy -konserniin kuuluu lukuisia ravintoloita, joista tunnetuimpia ovat muun muassa The Tiger ja Apollo -ravintolat sekä Helsingin Kaivohuone. Konsernin tuoreimpia ravintoloita ovat muun muassa tamperelaiset Raideri ja Screen Club & Lounge.

Night People Group Oy -konserniin kuuluvan ja huhtikuussa yrityssaneeraukseen haetun Suomen Onnelat Oy:n ravintoloita ovat Onnela-yökerhot Helsingissä, Kajaanissa, Kuopiossa, Raumalla ja Rovaniemellä, Tivoli-yökerhot Tampereella, Oulussa ja Lahdessa sekä Armas-ravintolat Tampereella, Lahdessa ja Rovaniemellä, Porin Cabaret Discotheque ja Seinäjoen Komia-yökerho.