Jolin Tsaille tehtiin jättihitti Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen popkappale teki viime syksynä historiaa nousemalla Japanin singlelistan ykköseksi. Kyseessä oli vaasalaisen Mikko ”Setä Tamu” Tammisen kappale Electric Boy, jonka esitti Japanissa huippusuosittu KARA-yhtye. Se ei ollut Tammisen ainoa hittikappale Aasian musiikkimarkkinoille.

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu -yhtyeestä ja Yön polte -yhtyeestä tuttu Mikko Tamminen on aiemmin saanut kultalevyjä ja listaykkösiä lukuisissa maissa.

Viime vuoden lokakuussa Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä komeili nimittäin Jolin Tsai -naisartistin albumi, joka sisälsi Tammisen kirjoittaman Fantasy-kappaleen. Eilen Jolin Tsai on kuvattiin Kiinan Pekingissä, jossa popkaunotar osallistui Swarovskin järjestämiin juhliin.

Japanilaisen KARA-yhtyeen albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen Japanin virallisen albumilistan ykköseksi, ja Tamminen sai nopeasti kultalevyn albumilta lohkaistun singlen 100.000 kappaleen myynnistä. Samaan aikaan Saksan albumilistan viidentenä oli Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, joka sisälsi niin ikään Tammisen tekemän kappaleen.

Mikko Tamminen
Mikko Tamminen

Taannoin Tamminen sai kultalevyn Saksasta tuotettuaan kaikki singlelohkaisut huippusuositun Glasperlenspiel-yhtyeen albumille. Tamminen on myös kirjoittanut levylle yhden kappaleen. Jo aiemmin hänen samaiselle yhtyeelle tuottamansa Echt-single myi 150.000 kappaletta ja toi Vaasan Gerbyssä sijaitsevan studion seinälle kultalevyn singlemyynnistä.