Stara Jolin Tsai

Viihdeuutiset

Jolin Tsaille tehtiin jättihitti Suomessa

Suomalainen popkappale teki viime syksynä historiaa nousemalla Japanin singlelistan ykköseksi. Kyseessä oli vaasalaisen Mikko ”Setä Tamu” Tammisen kappale Electric Boy, jonka esitti Japanissa huippusuosittu KARA-yhtye. Se ei ollut Tammisen ainoa hittikappale Aasian musiikkimarkkinoille.

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu -yhtyeestä ja Yön polte -yhtyeestä tuttu Mikko Tamminen on aiemmin saanut kultalevyjä ja listaykkösiä lukuisissa maissa.

Viime vuoden lokakuussa Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä komeili nimittäin Jolin Tsai -naisartistin albumi, joka sisälsi Tammisen kirjoittaman Fantasy-kappaleen. Eilen Jolin Tsai on kuvattiin Kiinan Pekingissä, jossa popkaunotar osallistui Swarovskin järjestämiin juhliin.

Japanilaisen KARA-yhtyeen albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen Japanin virallisen albumilistan ykköseksi, ja Tamminen sai nopeasti kultalevyn albumilta lohkaistun singlen 100.000 kappaleen myynnistä. Samaan aikaan Saksan albumilistan viidentenä oli Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, joka sisälsi niin ikään Tammisen tekemän kappaleen.

Mikko Tamminen
Mikko Tamminen

Taannoin Tamminen sai kultalevyn Saksasta tuotettuaan kaikki singlelohkaisut huippusuositun Glasperlenspiel-yhtyeen albumille. Tamminen on myös kirjoittanut levylle yhden kappaleen. Jo aiemmin hänen samaiselle yhtyeelle tuottamansa Echt-single myi 150.000 kappaletta ja toi Vaasan Gerbyssä sijaitsevan studion seinälle kultalevyn singlemyynnistä.