Nicki Minajia syytetään plagioinnista – haastettiin oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen naisräppäri Nicki Minaj on musiikkinsa ohella herättänyt runsaasti huomiota esimerkiksi erikoisella ja rohkealla tyylillään ja diivamaisella käytöksellä. Tähti onkin ehtinyt uransa aika kerätä runsaasti niin ihailijoita kuin vihaajiakin.

Nyt Nicki Minaj on joutunut plagiointisyytteiden keskiöön. Clive Tanaka -niminen konemusiikkiartisti on nostanut kanteen 30-vuotiasta laulajatarta, kappaleen kolmea säveltäjää ja tuottajaa vastaan. Tanakan mukaan Nicki Minajin Starship-hitti on suora kopio miehen vuonna 2011 julkaistusta Neu Chicago -kappaleesta.

American Idol -tuomaristossa Mariah Careylle riitaa haastanut Nicki Minaj, oikealta nimeltään Onika Tanya Maraj, on syntynyt Trinidadissa ja Tobagossa. Hänet tunnetaan värikkäästä ja ristiriitaisesta julkisuuskuvastaan, jonka keskiössä ovat omintakeinen mutta mauttomaksikin väitetty pukeutumistyyli ja suorasukaiset rap-lyriikat.