Tylypahka palaa valkokankaalle – Ilman Harry Potteria!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjallisuusmaailma koki taannoin yllätyksen, kun Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin paljastettiin julkaisseen The Cuckoo’s Calling -nimisen romaanin salanimellä Robert Gailbraith. Kirjailija kertoi lahjoittavansa kirjalla ansaitsemansa tekijänpalkkiot hyväntekeväisyyteen.

Harry Potter -elokuvasarja tuli tiensä päähän vuonna 2011. Kirjojen maailmaan tullaan kuitenkin palaamaan valkokankailla lähitulevaisuudessa. Warner Bros. -tuotantoyhtiö työstää parhaillaan Fantastic Beasts and Where to Find Them -elokuvaa, joka perustuu J.K. Rowlingin samannimiseen kirjaan. Rowling tulee toimimaan myös elokuvan käsikirjoittajana.

Tulevan elokuvan pääosassa on Harry Potterin maailmassa elävä kirjailija, Newt Scamander. Elokuvassa tullaan näkemään useita samoja hahmoja, paikkoja ja olentoja jotka olivat mukana jo Harry Potter -kirjasarjassa, mutta sen tarina sijoittuu aikaan ennen kuuluisan velhonuorukaisen seikkailuja. J.K. Rowling ilmoitti uutisesta omalla Facebook-sivullaan.

J.K. Rowling keksi aikoinaan Harry Potter -idean junamatkan aikana, kun hän sai ruuhkaisessa junassa päähänsä ajatuksen pienestä velhopojasta. Brittikirjailija on sittemmin menestysteoksiensa myötä noussut yhdeksi maailman rikkaimmista naisista. Taikamaailmaan sijoittuvista teoksista on tehty muun muuassa miljardeja tuottaneita elokuvia ja suosittuja pelejä. Harry Potter -kirjasarja päättyi vuonna 2007 julkaistuun Kuoleman varjelukset -teokseen.