Antti Tuisku: ”Kuolemansairas fani toi perspektiiviä elämään”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kotimainen poptähti Antti Tuisku tuntuu olevan kymmenen vuoden artistiuran jälkeen ajankohtaisempi kuin koskaan. KiDSing-ohjelmaa tuomaroinut tähti päätti taannoin kesän keikkailunsa Tampereelle.

Staran haastattelussa Tuisku palasi muistelemaan tämän kesän koskettavaa tapahtumaa, josta hän kertoi aiemmin myös Facebook-sivuillaan. Kun kuolemansairas Tiia halusi tavata poptähden, Antti ei epäröinyt järjestää fanille aikaa.

– Tässä työssä tulee aina silloin tällöin sellaisia pyyntöjä. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun joku vakavasti sairas ihminen haluaa tavata. Aina, kun mahdollista, niin yritän järjestää aikaa ja suostua sellaiseen, kommentoi Antti Tuisku Staralle.

– Ne ovat sellaisia tilanteita, että jos niitä alkaa liikaa miettimään, niin siinä voi helposti pilata tunnelman toiselta ihmiseltä. Itseä rupeaa helposti niin paljon koskettamaan tilanne. On tietynlaista itsesuojelua, ettei liikaa mieti tuollaisia juttuja.

– Me oltiin ajamassa poikien kanssa Torniosta Kemijärvelle, ja katselin maisemia ja kuuntelin herkkää musiikkia. Olin saanut juuri sitä ennen viestin, että tämä tyttö oli menehtynyt. Silloin sain perspektiiviä elämään ja tuli olo, että halusin jakaa ajatuksiani.

– Tällä alalla vertaa liian herkästi itseään muihin. Olen puhunut keikoillakin paljon riittämättömyyden tunteesta. Se juontaa juurensa varmaan koulukiusaustaustasta. Tuolloin sain kuitenkin ajatuksia, joita halusin tuoda esille, enkä paljon edes miettinyt aiheesta puhumista.

Uransa aikana yli 250.000 albumia myynyt Antti Tuisku tullaan näkemään syksyn aikana 10-vuotisjuhlakiertueellaan, joka alkaa 10. lokakuuta Silja Serenade -laivalta. Keikoilla kuullaan Toisenlainen tie -albumin kappaleita ja hittejä vuosien varrelta. Vierailevana tähtenä kiertueella esiintyy KiDSing-kilpailun voittaja Jenni Jaakkola.