Nyt kiinalaiset kopioivat englantilaisen kylän – tässä tulos

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Kiinaan rakennetusta Pariisin kopiokaupungista, joka oli kuitenkin nopeasti autioitunut. Kiinassa on eurooppalaistyylisiä aavekaupunkeja enemmänkin, ja yksi niistä on englantilaista kylää mukaileva Thames Town.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Englantilaiselta kylältä näyttävä Thames Town sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Shanghaista. Daily Mailin mukaan kaupungin rakentaminen kustansi aikoinaan noin 600 miljoonaa euroa, ja nyt miljöötä hyödynnetään lähinnä vain ajan henkeen sopivissa valokuvauksissa. Vuonna 2006 valmistunut alue on nykyään vain yksi aavekaupunki muiden joukossa.

Kerroimme taannoin kaupungista nimeltään Tianducheng, joka on identtinen kopio Pariisin keskustasta ja siellä asuu noin 2.000 ihmistä. Autioituneita kyliä ja keskustoja tiedetään olleen ympäri Kiinaa jo vuosikymmenien ajan. Silti maa toteuttaa jatkuvasti massiivisia rakennushankkeita. Moni onkin epäillyt rakennushankkeiden todellisia tarkoitusperiä.