Pöytärummutuksen taidonnäyte – kykenetkö samaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen tuntee ainakin yhden ihmisen, joka aina rummuttelee pöytää, tuolin käsinojaa tai polviaan. Suomessa järjestettiin 2000-luvun alussa jopa pöytärummutuksen SM-kilpailuja. Nyt pari kaverusta näyttää YouTube-videolla mallia omasta rummuttelutaidostaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Shane Bangin julkaisema video jatkaa hänen YouTube-kanavansa saumatonta pöytärummutuksen linjaa. Videolla on neljä kuulakärkikynää ja kaksi nuorta miestä. Poikien rummuttelu on hauskaa katseltavaa ja kuunneteltavaa, sillä lyömättömät komppikuviot sulautuvat toisiinsa.

Moni saattaa aistia rummuttajien videolta marssirumpujen kaltaista soitantaa. Etenkin Yhdysvalloissa on tapana, että koulujen parhaat rumpalit pääsevät erilaisiin paraateihin esittelemään taitojaan univormut päällä. Nämä rummuttelijat voisivat järjestää konsertin melkeinpä kahdestaan.