Muovi tappaa lintuja – pysäyttävät kuvat paljastavat synkän totuuden

Ohhoh! · Stara.fi

Ihmiskunta tuottaa päivittäin mittaamattoman määriä roskaa, josta pääosa päätyy luontoon sellaisenaan. Erityisesti muovin vaarat on tiedetty jo vuosikymmenten ajan, mutta silti sen käyttöä ei ole rajoitettu. Muovi säilyy sellaisenaan luonnossa jopa satoja vuosia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tyynellä valtamerellä sijaitsee valtava muovilautta, johon on kertynyt muovia jo vuosikymmeniä ja kertyy yhä edelleen. Lautta on kaukana ihmisasutuksesta, mutta mereneläjille ja linnuille se on aiheuttanut karmaisevia tuloksia. Ne luulevat muovia ruoaksi ja täyttävät sillä oman vatsansa sekä syöttävät muovia myös omille poikasilleen.

Taannoin valokuvaaja Chris Jordan julkaisi verkossa Midway-saarilla keskellä Tyyntä valtamerta ikuistettuja kuvia muoviin kuolleista linnusta, ja sittemmin hän julkaisi myös kuvien Making of -videon. Monet ovat videon jo nähneet, mutta nyt se on noussut uudelleen ja lähtenyt leviämään erityisesti Facebookissa. Asia on ajankohtainen nyt ja vielä vuosikymmenten kuluttua.