Elton Johnille vaaditaan Venäjällä esiintymiskieltoa: ”Homopropagandaa!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

66-vuotias Elton John on yksi maailman suosituimmista laulajatähdistä. Menestysmuusikko on myynyt vuosien varrella yli 250 miljoonaa levyä, ja hänet tunnetaan muun muassa Candle in the Wind ja Your Song -kappaleista. Taannoin Elton John sai Brit Icon Award -palkinnon vaikutuksestaan kulttuuriin.

Kaikki eivät kuitenkaan ole Elton Johnista yhtä innoissaan. Venäläinen vanhempainyhdistys vaatii maan hallintoa estämään laulajan joulukuulle suunnitellut esiintymiset maassa. Syynä on Elton Johnin julkihomous ja uusi venäläinen laki, jonka mukaan homopropagandan levittäminen ja esittäminen on kiellettyä.

Vanhempainyhdistys on kirjoittanut maan presidentille, Vladimir Putinille, kirjeen jossa he kertovat laulajan tukevan maan homoseksuaaleja ja aikovan rikkoa uutta ”lasten suojelemiseksi” säädettyä lakia”. Daily Mail -lehden mukaan Elton John kommentoi taannoin haluavansa auttaa Venäjän homoväestöä. Hän myös paljasti harrastaneensa seksiä moskovalaisen talon katolla paikallisen tulkin kanssa kiertäessään Neuvostoliitossa vuonna 1979.

Elton John nousi äskettäin otsikoihin puhjenneen umpisuolen johdosta. Suosikkilaulaja joutui perumaan esiintymisiä huonontuneen terveydentilansa takia. Muusikon uskotaan kuitenkin olevan täysissä voimissaan syyskuuhun mennessä, jolloin hänelle annetaan Brit Icon Award -palkinto. Elton John tulee myös esiintymään kyseisessä palkintoseremoniassa.