Näinkin pienestä raskaushuhut voivat saada alkunsa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

”No, koskas sitä jälkikasvua sitten alkaa tulla?”, kysytään aina nuorilta rakastavaisilta, jotka ovat esimerkiksi menneet naimisiin ja ostaneet talon. Osa tekee tarkoituksella lapset nopealla aikataululla, mutta toiset tahtovat lasten tulla vasta sitten, kun on oikea aika.

Raskaushuhut lähtevät liikkeelle yleensä yllättävistä asioista. Esimerkiksi se, että nainen sattuu kerryttämään vaikkapa kesän aikana muutaman kilon lanteilleen, saa se heti ensimmäiset epäilijät supattelemaan siitä, että hän on varmasti raskaana. Mikäli pottiin lisätään aamulla oksentaminen, ovat muut jo täysin varmoja tulevasta vauvasta.

Mikäli kyseessä on jo kertaalleen lapsen saanut nainen, ei hänen koskaan kannata verrata ajanjaksoja raskausaikaan esimerkiksi siten, että: ”Hiukseni ovat viimeksi olleet yhtä lyhyet raskaana ollessani”, sillä totta kai muut heti olettavat, että uusi lapsi on taas tulossa. Naisten ei myöskään kannata kertoa kovaan ääneen, mikäli ovat sattumalta itkeneet jonkun vähäpätöisen asian takia. Sehän on muiden mielestä pelkästään raskaushormonien tuotosta.

Myös oman rintavarustuksen ihaileminen saattaa aiheuttaa epäileviä katseita muissa ihmisissä. Entäpä selvinpäin oleminen? Eihän hedelmällisessä iässä olevat naiset yksinkertaisesti voi olla juhlailtaa selvinpäin elleivät he odota lasta, eihän? Myös ultimaalinen väsymys ja siitä valittaminen saattaa saada sukulaiset kysymään, ettei vain olisi haikaran vierailua tiedossa, The Stir -lehti vitsailee.

Myös ylimääräiset mielihalut ja himot, kuten herkkujen perään huutaminen, ovat pannassa. Sitä ei uteliaiden mielestä voi tapahtua muulloin kuin raskaana ollessa. Jos tähän kaikkeen lisätään ylimääräinen hikoileminen, voi moni ryhtyä keräämään jopa vetoja vauvan lasketusta ajasta.