Musta Barbaari jättihitistään: ”Mustat eivät ole neekereitä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suosikkiräppäri Musta Barbaari kuuluu nykyisin päivittäin useilla radiokanavilla, kun hänen hittinsä Salil eka salil vika on noussut suureksi hitiksi ja sinkkulistan kakkoseksi. Kappaleen suosio oli toivottu, mutta silti yllätys.

– Halusin, että niin käy, mutten voinut tietää sitä. Video on huumorilla tehty. Siinä käsitellään oikeasti vakavia asioita. Haluan riistää niiltä asioilta loukkaavan arvon, Musta Barbaari kertoi Staran haastattelussa.

Kappaleen rohkeat lyriikat ovat puhuttaneet kovasti esimerkiksi nettikeskusteluissa. Räppäri Aksim riimittelee hittikappaleen kertosäkeistössä ”Musta Barbaari ei oo neekeri, vaan stadin revityin laku”, ja nyt Musta Barbaari kommentoi sanoituksen taustoja.

– Neekeri-sanaa ei voi käyttää. Kokeile sanoa, mä rupean varmaan itkemään. Porukka kutsuu meitä mustia neekereiksi, ja siinä sanassa on niin paljon historiaa. Tuolla neekeri-jutulla yritän viestittää sitä, että mustat eivät ole neekereitä. Ne voivat olla lakuja. Se on mun mielestä hauska juttu.

– Mun mielestä… Viittinkö mä sanoa näin… Se on hyvä, jos mä voin ottaa jonkun tosi painavan jutun pois teiltä ja antaa lievemmän vastineeksi. Jos mä otan neekerin pois ja annan teille oikeuden sanoa meitä vaikka mukaviksi lakuiksi. Silloin mä olen saavuttanut jotain.

– Otetaan iso taakka pois ja laitetaan päälle pienempi, jotta kaikki olisivat jotenkin tyytyväisiä. Meidän on helpompi olla ja te pystytte vielä jotenkin piikittelemään, Musta Barbaari nauraa tarttuvasti.