Näin pidät yhteyttä sukulaisiin – vinkkejä kiireisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monille käy niin, että kiireisen elämän keskellä ei yksinkertaisesti ehditä sukuloimaan niin paljon kuin pitäisi. Uraputkessa porskuttavia nuoria aikuisia ärsyttää, että he joutuvat olemaan niitä, jotka menevät tapaamaan sukulaisia, eivätkä sukulaiset vieraile heidän luonaan.

Nuorten aikuisten lomat ja toisilla paikkakunnilla vietetyt vapaat menevätkin usein mummojen ja serkkujen kahvipöydissä kierrellen. Jotta yhteys sukulaisiin olisi säännöllisempi, voi noudattaa esimerkiksi muutamaa Femail Firstin tarjoamaa vinkkiä.

Mikäli asuu kaukana sukulaisistaan, kannattaa ottaa tavaksi säännöllinen puhelinaika. Sukulaiset voivat sopia keskenään tietyn viikonpäivän ja kellonajan, jolloin he soittelevat toisilleen. Mikäli ei tahdo kasvattaa puhelinlaskuja maratonipuheluilla, voi saman toteuttaa myös ilmaiseksi Skypen avulla.

Myös sähköpostivietejä kannattaa hyödyntää. Sukulaisille voi lähetellä perinteisten kuulumisien lisäksi vaikkapa vitsejä ja hauskoja kuvia. Kuitenkin niin, ettei heidän sähköpostinsa mene tukkoon liiallisesta postittelusta. Sukulaisten kanssa voi myös sopia vaikkapa yhden viikonlopun puolivuosittain, jolloin kaikki kokoontuvat yhteen vaihtamaan kuulumisia ilman, että siihen vaaditaan erityistä juhlapäivää. Näin pysyy muiden elämäntilanteissa mukana.

Mikään ei kuitenkaan voita aitoa vierailua sukulaisen luona. Kannattaa kuitenkin vaihdella vierailuja siten, ettei aina vain toinen osapuoli ole se, joka joutuu ajamaan pitkän matkan tapaamiseen. Vaikka sanotaan, että suku on pahin, ei sitä pysty oikein mikään korvaamaan.