Suosittu rockyhtye lopettaa – taustalla pedofiliasyytökset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen rockyhtye Lostprophets on nauttinut kotimaassaan suosiosta jo vuosien ajan. Bändi joutui kuitenkin taannoin ikävään valoon, kun yhtyeen nokkamies Ian Watson pidätettiin pedofiliaepäilysten vuoksi.

Nyt Lostprophets on ilmoittanut hajoavansa. Yhtyeen jäsenet kertoivat Facebook-sivullaan pohtineensa päätöstä jo jonkin aikaa, ja etteivät he voi jatkaa musiikin tekemistä Lostprophets-nimellä. Yhtye ei maininnut tiedotteessaan syytä lopettamispäätökselle, mutta on melko selvää, että taustalla ovat heidän laulajaansa kohdistuvat syytökset.

36-vuotias Ian Watkins pidätettiin joulukuussa, ja häntä syytetään yli 20 rikoksesta. Näiden joukossa ovat muun muassa lapsen hyväksikäyttö, alaikäisen hyväksikäytön suunnittelu sekä lapsi- ja eläinpornon hallussapito. Laulaja on kieltänyt syytökset, ja tulee astumaan oikeuden eteen myöhemmin tänä vuonna.

Alternative rockiksi luokiteltu Lostprophets perustettiin vuonna 1997. Yhtyeen kappaleet kuten Last Train Home ja Rooftops ovat päätyneet Iso-Britanniassa listaykkösiksi. Bändin viimeiseksi levyksi jäi vuonna 2012 julkaistu Weapons.