Nämä julkkisparit dominoivat julkkismaailmaa – mutta miksi?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Angelina Jolie ja Brad Pitt, Jay-Z ja Beyonce, Will Smith ja Jada Pinkett-Smith… Viihdemaailma kuhisee ihailtuja voimapareja, jotka näyttävät hyviltä yhdessä punaisella matolla poseeraten tai pelkissä lippiksissä lähikaupassa. Pareissa yhdistyy kahden toisiaan rakastavan ihmisen lisäksi kauneutta, lahjakkuutta, valtaa ja rahaa.

Mutta mikä saa heidän rakkautensa kukoistamaan? Nyt Huffington Post -lehti on koonnut yhteen syitä, minkä vuoksi voimaparit menestyvät yhdessä. Esimerkiksi Microsoft-miljardööri Bill Gates pitää Fortune-lehden haastattelun mukaan aina tärkeissä asioissa neuvonpidon vaimonsa Melindan kanssa. Tämä lähentää heidän välejään.

Will Smith ja Jada Pinkett-Smith ovat kertoneet käyttävänsä aikaa itsensä kehittämiseen. Tämän lisäksi aviopari pyrkii myös kehittymään pariskuntana yhteisten projektien, kuten elokuvien, kautta. Kunnianhimoisuus yhdistää myös Bill ja Hillary Clintonia. He ovat vuorollaan astuneet sivuun ja tukeneet toisiaan poliittisilla urilla.

Yahoo!-sivuston johtaja Marissa Mayer käyttää aikaansa Zachary-miehensä kanssa kuntoilemiseen. Yhdessä liikkuva pari juoksee puolimaratoneja ja nauttii hiihtämisestä sekä patikoimisesta. On myös tärkeää pitää yllä omia kiinnostuksen kohteita, eikä mukautua liikaa voimakkaan puolison suuntaviivoihin – vaikka pari sattuisikin työskentelemään samalla alalla, kuten vaikka Beyonce ja Jay-Z.

Voimaparit nähdään usein julkisuudessa, mutta joskus liitolle voi olla hyväksi, ettei kaikkia suhteen yksityiskohtia paljasteta medialle. Bill Gates teki esimerkiksi tämän linjavedon suhteessaan vaimoonsa. Kiireisistä urista huolimatta voimaparit usein varmistavat, että heidän työ- ja matka-aikataulunsa sopivat yhteen, jotta pari voi nähdä toisiaan mahdollisimman paljon.

Joskus voimaparin liitto voi panostuksesta huolimatta päättyä eroon. Näin on käynyt muun muassa Tom Cruiselle ja Katie Holmesille sekä Jennifer Lopezille ja Marc Anthonylle. Erään ohjeen mukaan sellaisen ihmisen kanssa ei kannata solmia liittoa, kenen kanssa ei haluaisi käydä läpi avioeroa.