YouTube-video Teslan autopalosta maksoi autoyhtiölle miljoonia

Autot · Stara.fi

Luontoystävällisistä sähköautoista on puhuttu viime päivinä kovasti, ja esimerkiksi Norjassa niiden määrä on ollut nopeassa kasvussa. Eräs tunnetuimmista sähköautojen merkeistä on Tesla, jonka luksusautot ovat erittäin hyvin varusteltuja – mutta myös kalliita.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Tesla-yhtiön osakekurssi on romahtanut karun YouTube-videon ja siinä nähtävän tapahtuman takia. Yhdysvalloissa Tesla Model S syttyi nimittäin tuleen risteyksessä ja paloi kovalla liekillä. Palo kuvattiin videolla, joka julkaistiin pian YouTubessa. Videon julkaisupäivänä Teslan osakekurssi putosi hetkessä 4,5 prosenttia.

Palo sai alkunsa ilmeisesti törmäyksestä metalliseen esineeseen, Forbes-talouslehti raportoi. International Business Times -lehden mukaan palokunta yritti ensin sammuttaa paloa vedellä, mutta se vain yltyi. Lopulta liekit saatiin taltutettua kemikaaleilla. Kukaan ei onneksi loukkaantunut rajussa autopalossa.