House-tähdeltä oma konserttielokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Hugh Laurie on näytellyt elokuvissa ja televisiosarjoissa jo usean vuosikymmenen ajan, mutta suuri läpimurto tapahtui vuosina 2004 – 2012 esitetyn House-televisiosarjan myötä. Laurie esitti sarjassa epäsosiaalista, mutta äärimmäisen lahjakasta lääkäri Gregory Housea.

Suuri yleisö tuntee 53-vuotiaan tähden lähinnä näyttelijänä, mutta hän on myös blues-muusikko. Nyt Hugh Laurie julkaisemassa konserttielokuvan, joka koostuu hänen Queen Mary -laivalla esittämästä keikastaan. Laurien tavoitteena oli luoda oma versionsa blues-muusikko Professor Longhairin samaisella laivalla vuonna 1975 esittämästä konsertista.

Hugh Laurien konsertti tullaan julkaisemaan DVD ja Blu-ray -muodoissa 22. lokakuuta. Konserttielokuvassa kuullaan materiaalia esimerkiksi hänen Didn’t It Rain -levyltä, joka julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna.

Hugh Laurie asui House-sarjan kuvausten aikana Los Angelesissa, mutta hänen vaimo ja kolme lastaan pysyttelivät koko ajan Iso-Britanniassa. Hugh Laurien mukaan kotiinpaluu vaati totuttelua, mutta hän on nauttinut ajastaan kotimaassaan.