Näin ihmiset selviävät äärimmäisessä köyhyydessä – koskettava video julki

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sierra Leonen köyhissä olosuhteissa oleva nainen pystyy saman aikaisesti pyörittämään bisnestoimia, taistelemaan vakavan sairautensa kanssa, kasvattamaan lapsensa ja tulemaan päivittäin toimeen vain yhdellä aterialla. Miten tämä kaikki on mahdollista?

Verkossa julkaistu video antaa ihmisille ajattelemisen aihetta siitä, kuka tänä päivänä oikeastaan on maailman suurin sankari. Tyhjänpäiväisistä pikkuasioista valittaminen koituu etenkin monen länsimaalaisen ihmisen helmasynniksi viimeistään siinä vaiheessa, kun elämässä on periaatteessa kaikki asiat hyvin, mutta jostakin täytyy urputtaa pelkästä urputtamisen ilosta.

Mo Scarpellin julkaisema video kertoo Myama-nimisen naisen päättäväisestä asenteesta. Hän pisti heikoista lähtökohdista huolimatta firman pystyyn perhettä auttaakseen ja arjesta selviytyäkseen. Nainen elää köyhässä Mabellan kaupungissa siskonsa kanssa lapsia kasvattaen, ja he taistelevat päivittäin pelkästään ruoka-annostensa eteen.

Silti sitkeä Myama tietää selviytyvänsä ympäröivän kaaoksen keskellä, ja hän uskaltaa jopa unelmoida lastensa tulevaisuuden menestymisestä. Edes vakavat sairaudet eivät ole lannistaneet tätä tomeraa naista, vaan hän porskuttaa eteenpäin parempaan elämään ja tulevaisuuteen uskoen. Jokainen voi katsoa videon jälkeen peiliin ja miettiä, mistä asioista voi oikeasti olla onnellinen.