Lapsiperheen avioeron 7 sääntöä listattiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nykyisin noin puolet avioliitoista päätyy eroon, eikä ole ollenkaan harvinaista, että lapset asuvat eron jälkeen vuorotellen molempien vanhempiensa luona. Uusien kumppaneiden astuttua kuvioihin kannattaa harkita tarkkaan, missä vaiheessa uusi ihastus esitellään jälkikasvulle.

Eronneiden vanhempien ei kannata raahata kotiinsa yhden illan juttuja ainakaan silloin, kun lapset ovat kotosalla. Kun uusi kumppani esitellään tenaville, tulee molempien olla varmoja siitä, että suhde kestää kauemmin kuin hetken huuman.

Lapset aistivat vanhemmistaan, mikäli heidän tunnepuolellaan on menossa jotain uutta. Jälkikasvulle voi hienovaraisesti kertoa, että isällä tai äidillä on nyt uusi ystävä, mutta pitää silti kaikki suunnitelmat ainakin alkuvaiheessa omana tietona.

Lapset ovat vanhemmille ykkösasia, ja harva erovanhempi laittaa uutta suhdettaan lastensa edelle. Siksi aikuisten tulee ymmärtää, että vaikka exällä on uusi kumppani, tahtoo hän olla omien lastensa kanssa tekemisissä.

Myös treffikumppanille kannattaa kertoa suoraan, mikäli omaa lapsia. Uudelle tuttavuudelle kannattaa kertoa rehellisesti, kuinka usein ipanoita tavataan ja mikä on huoltajuustilanne, jotta nämä asiat eivät tulisi yllätyksenä suhteen syventyessä. Vaikka deittailijalla olisikin lapsia, ei niistä tule puhua koko ajan ja jatkuvasti, The Stir muistuttaa.

Mikäli deittailija ei tee elämässään mitään muuta kuin viettää aikaa lastensa kanssa, kannattaa hänen ensin kerryttää elämäänsä myös uusia asioita, jotta pystyisi tarjoamaan uudelle ihastukselle muutakin kuin vauvan kakkavaippojen tai koulupäivien tuoksuisia juttuja. Sinkkuvanhemmat eivät myöskään ole partneriehdokkaiden pohjasakkaa – mikäli he osaavat olla elämässään muutakin kuin vanhempia. Suhteessa täytyy osata rakastaa lasten lisäksi itseään ja kumppaniaan.