Blade Runner -klassikkoelokuva saamassa jatkoa – Harrison Ford palaa rooliin?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harrison Ford kuuluu tunnetuimpiin Hollywoodin pitkän linjan näyttelijöihin. Forbes-talouslehden vuonna 2006 tekemän tutkimuksen mukaan Harrison Ford oli tuolloin maailman rikkain näyttelijä. Ford tähdittää seuraavaksi vielä tämän vuoden aikana ensi-iltansa saavaa Ender’s Game -elokuvaa.

Indiana Jones ja Star Wars -elokuvistakin tuttu tähti on vihjannut palaavansa mahdollisesti erään toisen tunnetun hahmon rooliin. Harrison Ford paljasti IGN-verkkosivustolle käyneensä neuvotteluja ohjaaja Ridley Scottin kanssa Blade Runner -kulttielokuvan jatko-osassa näyttelemisestä.

– Ihailen suuresti Ridley Scottia ohjaajana. Työskentelisin mielelläni hänen kanssaan uudelleen, jotta voisimme jatkaa Blade Runnerin tarinaa, Harrison Ford vihjasi.

Blade Runner -elokuvan jatko-osan käsikirjoitus on parhaillaan työn alla. Vuonna 1983 ensi-iltansa saanut alkuperäinen elokuva kertoi Harrison Fordin esittämästä palkkamurhaajasta, jonka tehtävänä on etsiä joukko karanneita, ihmisen kaltaisia ”replikantteja”. Elokuva lukeutuu scifi-genren arvostetuimpiin klassikoihin.

Harrison Ford avioitui pitkäaikaisen tyttöystävänsä Calista Flockhartin kanssa vuonna 2010. Indiana Jones -elokuvien tähti ja Ally McBeal -televisiosarjan tähti ovat seurustelleet Hollywoodin mittapuussa pitkään ja heillä on yhteinen adoptoitu lapsi.