Näin Japanissa: Kissoille lanseerattiin oma viini

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaiset kaupat ovat täynnä mitä oudompia tuotteita, ainakin länsimaisesta näkökulmasta. Tämä näkyy myös paikallisissa olut- ja alkoholijuomavalikoimissa. Saatavilla on nimittäin esimerkiksi Hello Kitty -olutta.

Japanilaiset rakastavat tunnetusti kissoja, joten tietenkin myös lemmikeille pitää olla omat virvoikkeet. Lemmikkitarvikevalmistaja B&H on tuonut paikallisille markkinoille Nyan Nyan Nouveau -nimisen viinin, joka on tarkoitettu kissoille. ”Nyan” tarkoittaa Japanissa kissan nau’untaa, kun taas Nouveau viittaa maassa suosittuun Beaujolais Nouveau -viiniin.

Nyan Nyan Nouveau ei luonnollisesti sisällä alkoholia. Japanilaisen Sankei Biz -verkkosivuston mukaan juoma on valmistettu Cabernet Sauvigon -rypäleistä ja se sisältää c-vitamiinia ja kissanminttua. Pullollinen kissaviiniä maksaa noin kolme euroa, ja sitä valmistetaan vain tuhat pullollista.