Matkaoppaat-Terhi huolissaan: ”Ne ovat kaikki kännissä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turkissa sijaitseva varsinkin nuorten bileturistien suosima Alanya lukeutuu kohteisiin, joissa sattuu ja tapahtuu keskimääräistä enemmän. Alkoholin liiallinen ja veden liian vähäinen nauttiminen ovat turistien yleisimmät virheet.

Matkaoppaat-televisiosarjan tähti Terhi Alanya kertoi Staralle näkemyksensä asiasta.

– Täällä on tosi kuuma varsinkin keskikesällä. Kun on liian kuuma, turistit polttavat itsensä ja ovat sitten jopa sairaalakunnossa. Esimerkiksi jalkapohjassa voi olla sellainen jalan kokoinen vesikello, Terhi Alanya kertoi haastattelussa.

– Itsensä polttaminen tosi pahasti ei ole kivaa. Sit tulevat tietysti ne, jotka saavat auringonpistoksia ja oksentavat. Nestehukka on kaikkein yleisin ongelma. Kun joku haluaa kovasti ruskettua, niin silloin täytyy kuitenkin suojata itsensä auringolta.

– Veden juominen on myös todella tärkeää. Perusongelma on tietysti viinan kanssa. Mä olen aina sanonut, että jos joku haluaa vetää oikein kauheat kännit, niin vetäisi ne edes luotettavassa seurassa.

– Sitä voisi esimerkiksi sopia kavereiden kanssa, että ”Mä en vedä tänään niitä perseitä, mutta vetäkää te”. Silloin olisi edes jollain tolkku päässä, koska ilman tolkkua sattuu kaikkea mahdollista. Kaikki, mitä täällä oikeasti tapahtuu, niin ne ovat kaikki kännissä.