Arkisesta mausteesta merkittävää apua diabetekseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jouluun ei ole enää kuin muutama kuukausi ja yleensä muun aikaa vuodesta katkolla olevat mausteet, kuten neilikka, kaneli ja tähtianis nousevat lähes jokaisen kodin maustehyllyihin. Joulunaikaan oleellisesti kuuluva kaneli vaikuttaa positiivisesti ihmisen verensokeriin.

Westernin lääketieteellinen yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan kanelilla voidaan tasoittaa kakkosluokan diabeteksen oireita. Testihenkilöille annettiin säännöllisesti hieman yli kaksi ruokalusikallista kanelia. Verensokeri aleni testin aikana merkittävästi, ja samanlainen tulos voidaan saavuttaa korkean diabeteslääkityksen puolikkaisella määrällä.

Tutkijat epäilevät, että mauste vahvistaa insuliinin tuotantoa. Men’s Healthin mukaan monien maustehyllystä löytyy apua yllättävän useaan eri vaivaan ja yrteillä ja mausteilla voi saada luonnonmukaisempa hoitoa oireisiin.