Tuletko viinistä nopeasti humalaan? Tässä voi olla syy

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toiset siemailevat mielellään rankan työpäivän päätteeksi lasillisen viiniä. Kaikki eivät tähän kuitenkaan pysty siihen, sillä he saattavat tulla jo yhdestä lasillisesta hiprakkaan. Mistä tämä sitten johtuu? Men’s Health paljasti syyt, jotka vaikuttavat viinistä juopumiseen.

Muun muassa viinilasin muodolla on merkitystä arominautinnon lisäksi siinä miten nopeasti juoma niin sanotusti nousee hattuun. Iowa Staten yliopiston mukaan myös viinin värillä on merkitystä. Tutkimuksen mukaan Cabernetille ja Merlotille sopivat viinilasit aiheuttavat salakavalasti ylimääräistä juomista, sillä niihin tulee kaadettua jopa 12 prosenttia enemmän viiniä.

Lisäksi viiniä lipsahtaa lasiin haluttua enemmän silloin, jos lasia pitää kädessä kaatamisen aikana. Myös punaviiniä juodaan helposti enemmän kuin valkoviiniä. Kyseiset toimet saattavat aiheuttaa sen, että yömyssyn siemailija nauttiikin epähuomiossa kahden viinilasillisen sijaan todellisuudessa 3-4 lasillista. Liiallista juomista voi kontrolloida esimerkiksi viinamittojen tai annostelevien karahvien avulla.