Järkyttäviä uutisia pekonin ystäville – vaikuttaa tuhoisasti spermaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pekonia voidaan pitää monen miehen vaihtoehtoisena ”Jumalana”. Moni lihatonta lokakuuta kokeillut uros onkin päivitellyt, että eniten he kaipaavat suussa sulavaa pekonia. Nyt näille lihanhimoisille miehille on kuitenkin huonoja uutisia.

Harvardin julkisen terveydenhuollon opetusyksikön tutkijoiden mukaan päivittäin pekonia syövien miesten siemenneste on heikkolaatuisempaa kuin kanssatovereiden. Sama pätee myös prosessoituun lihaan, sillä jo puolikas liha-annos päivittäin voi alentaa sperman laatua merkittävästi.

Fox News muistuttaa, että ruokavaliolla ja hedelmällisyydellä on merkittävä yhteys etenkin miehillä. Enemmän hedelmiä ja vihanneksia syövät miehet omaavat parempilaatuista spermaa kuin ne, jotka jättävät kaiken vihertävän väliin.