Google lopettaa TAAS huippusuositun palvelun

Digi · Stara.fi

Maailman suurimpiin lukeutuva teknologiayhtiö Google aiheutti taannoin runsaasti ihmetystä lopettamalla miljoonien käyttämän Google Reader -palvelunsa. Nyt suosikkipalvelujen lakkautukset jatkuvat, kun vuonna 2005 lanseerattu iGoogle kohtaa myös loppunsa.

Kuva: iGoogle
Kuva: iGoogle

Marraskuun alussa miljoonat käyttäjät saavat etsiä korvaajaa personoidulle etusivulle, jonne he ovat voineet kätevästi koota haluamansa uutissisällön ja vaikkapa Gmailin sähköpostit helposti yhdellä silmäyksellä tarkasteltavaksi.

Suomessakin palvelulla on valtavasti käyttäjiä, ja esimerkiksi Staran uutisotsikot näkyvät parhaillaan lähes 114.000 käyttäjän iGoogle-etusivulla. Suoraa korvaajaa iGooglelle ei ole tulossa, mutta esimerkiksi igHome on saanut kovasti suosiota. Lisäksi uutisotsikoiden lukeminen onnistuu jatkossa useilla eri ohjelmistoilla ja esimerkiksi Ampparit.com-verkkosivustolla.