Poliisin toiminta raivostuttaa Kuopiossa – sulkivat yökerhot ennen aikojaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä siirrettiin kelloja tunnilla taaksepäin, koska Suomessa siirryttiin kesäajasta talviaikaan. Vakiintuneen tavan ja aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan yökerhot saavat silloin olla auki tunnin tavallista pidempään, eli sulkea ovensa talviajan mukaan. Paitsi tänä vuonna Kuopiossa.

Kesäaikaan siirryttäessä ravintolat menettävät yhden aukiolotunnin, jonka ne vakiintuneen tavan mukaan saavat takaisin talviaikaan siirryttäessä. Ravintoloitsijat ja asiakkaat tyrmistyivät kuitenkin viime yönä Kuopiossa, kun poliisipartiot kiertelivät kahden aikaan yöllä kertomassa yökerhoille, että niiden tulee sulkea ovensa tuntia tavallista aiemmin. Kuopiossa poliisi toimi siis toisin kuin anniskeluluvista päättävä aluehallintovirasto ohjeistaa.

AluehallintovirastoKesä- tai talviaikaan siirtyminen vaikuttaa puoli neljään anniskelevien ravintoloiden toimintaan. Kesäaikaan siirryttäessä valomerkki tulee antaa kello 02.30, koska kelloa siirretään tunnilla eteenpäin kolmesta neljään. Anniskelupaikka suljetaan tällöin kellon ja kesäajan mukaisesti. Talviaikaan siirryttäessä annetaan valomerkki 03.30 vasta, kun kelloa on siirretty taaksepäin neljästä kolmeen.

Staran tietoon ei ole tullut, että missään muualla Suomessa viranomaiset olisivat toimineet samoin, sillä muualla Suomessa noudatettiin viraston yllä nähtävää kansallista linjausta. Tapahtunutta hämmästellään parhaillaan verkkokeskusteluissa, jossa erityisesti juhlailtansa keskeyttämään joutuneet ravintola-asiakkaat purkavat tuntojaan hyvinkin voimakkaasti. Asiaa ovat ihmetelleet julkisesti myös poliitikot ja ravintoloitsijat.

– Ravintolat olivat ehtiineet mainostaa ”ylimääräistä tuntia”, mutta tällä mielivaltaisella päätöksellä se peruttiin. Muualla Suomessa tälläistä ohjeistusta ei poliisilta tullut, ihmetteli Facebookissa Kuopion kaupunginvaltuutettu Allu Koskinen.

– On todella surullista huomata, että maastamme löytyy edelleen viranomaisia, joita ei kiinnosta toimia valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Tämän aamun jälkeen allekirjoittaneelle on täysin turha yrittää selittää ainakaan Kuopion poliisin resurssipulasta yhtään mitään! Ravintola Onnelaa Kuopiossa pyörittävän Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio puolestaan hämmästeli.

Stara ei tavoittanut Pohjois-Savon poliisia kommentoimaan asiaa.