Budjettimatkaajan unelmakohteet – kuusi paikkaa ylitse muiden

Matkailu · Terhi Piiroinen

Reppureissaaminen on edullisimmillaan lähes ilmaista, jos matkan aikana tekee esimerkiksi jonkinlaisia töitä vaikkapa majoituksensa eteen. Nyt on listattu kuusi edullista matkakohdetta, joissa voi päästä hyvin halvalla ja jopa muutaman kympin päiväbudjetilla.

Ensimmäiseksi Huffington Postin matkatiimin listalle nousee Kambodzan kuningaskunta, josta saattaa saada majoituksen jo muutamalla eurolla. Edullisten hostellien lisäksi maasta saa todella pienellä rahalla ruokaa, joka on myös herkullista. Lisäksi siellä voi harrastaa useita eri aktiviteetteja ilmaiseksi.

Toisena listalla esitellaan Nepal, joka on Lonely Planetin mukaan yksi maailman halvimmista matkakohteista. Siellä saattaa pärjätä viiden euron päiväbudjetilla. Ainoastaan mahdollinen viisumi saattaa tuoda lisäkustannuksia, mutta senkään hinta ei ole muutamaa kymppiä enempää.

Kolmosena on Kolumbia, eikä suotta, sillä kyseessä on oikea seikkailujen ihmemaa, jossa ei kuitenkaan joudu maksamaan itseään kipeäksi. Esimerkiksi Bogotassa ja Cartagenassa pääsee tavallista turistirysää huomattavasti edullisemmin.

Yllättäen listan neljäntenä on Praha, vaikka Eurooppa ei yleisesti ottaen olekaan kovin edullinen alue budjettimatkaajalle. Mikäli matkamies joutuu venyttämään kukkaronsa nyörejä, niin Prahassa on erittäin edullisia hostelleja ja siellä maksaa oluttuoppi vesilasia vähemmän.

Suomalaisten suosikkikohde Thaimaa luetaan myös edullisten matkakohteiden listalle, vaikkakin kohteen hintataso on noussut viime vuosina rajuisti. Silti paikka sopii edullisesti matkaavalle, ja Phuketissa löytää edelleen kymmenen euron yöpymismahdollisuuksia. Pohjois-Thaimaassa pääsee tätäkin edullisemmin.

Listan viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä esitellään Etelä-Amerikan ihanuus, eli Bolivia. Maa tunnetaan etenkin sen superherkullisesta ruoastaan, jota voi ostaa naurettavan edullisesti. Lisäksi maassa on kauniita ja tutustumisen arvoisia luonnonkohteita, eikä museoiden pääsyliputkaan ole kuin muutaman kymmenen sentin hintaluokkaa.