Lompakkovaras kiinni rysän päältä – uhrin reaktio sai varkaan kyyneliin

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Varkauden kohteeksi joutuminen ei ole kenellekään toivottava asia. Joskus tilanne voi kuitenkin kääntyä positiiviseksi, jos ihminen muistaa myötätunnon voiman ja kykenee antamaan pahan teon anteeksi. Oklahomalainen Jessica Eaves oli ostoksilla, kun hänen lompakkonsa vietiin.

Guthriessa asuva nainen sai miehen kiinni rysän päältä, mutta ei reagoinut tavanomaisella tavalla. Hän ei kutsunut henkilökuntaa ja poliiseja paikalle, vaan selvitti asian itse sydämellisesti.

– Sanoin hänelle, että ”luulen sinulla olevan jotain, mitä kuuluu minulle. Annan sinulle valinnan. Voit antaa lompakon ja annan sinulle anteeksi. Maksan jopa vihanneksesi”. Mies antoi minulle lompakon takaisin. Hän alkoi itkeä ja pyysi anteeksi 20 kertaa. Hän kertoi olevansa epätoivoinen, kertoi Jessica Eaves Yahoo! News -sivustolle.

Nainen maksoi varkaan 27 dollarin ostokset ja hankki hänelle muun muassa maitoa, leipää, keittoa ja juustoa. Varas sanoi hänelle lopuksi, ettei tule koskaan unohtamaan Eavesin ymmärrystä. Mies kertoi olevansa aivan rahaton ja yrittävänsä vain ruokkia lapsensa.