Vitsi vai ei? Näin hyvin Pohjois-Korean armeija sulautuu maastoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman eristäytynein valtio Pohjois-Korea on ajoittain otsikoissa, kun maasta saadaan edes jonkinlaisia tietoja. Viime kuussa paljastui, että maassa on mahdollisesti tehty yksi maailmanhistorian suurimmista joukkomurhista, kun kokonainen vankileiri oli tyhjentynyt.

Nyt julkisuuteen on päätynyt kuvia Pohjois-Korean valtavan armeijan ”uusinta uutta” edustavasta maastoutumisvarustuksesta. Muualla maailmassa naureskellaan parhaillaan kuville, joissa pari risua näyttelee ilmeisesti maastoasun virkaa. Melko näyttävä on myös sotilaiden päällä nähtävä kirkkaanvihreä muovikasvi.

Pohjois-Korealla kerrotaan olevan yksi maailman suurimmista armeijoista, sillä yli miljoona miestä pitää huolen valtion turvallisuudesta. Sodan sattuessa heistä tosin tuskin olisi mihinkään, sillä armeija joutuu tulemaan toimeen neuvostoaikaisella kalustolla.