Romanit ryöstivät vanhuksen – poliisi iski hanskat tiskiin

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on parin viime vuoden aikana käyty vilkasta julkista keskustelua ulkomaalaisten kerjäläisten toiminnasta. Erityisesti romanialaisten tiedetään ryöstäneen suomalaisia ympäri maata, mutta viranomaisten toiminta on usein ollut tällaisissa tapauksissa melko kyseenalaista.

Aiemmin tällä viikolla Iltalehti ja Aamulehti uutisoivat tapauksesta, jossa romanialaiset ryöstivät suomalaisen 75-vuotiaan miehen miehen Tikkurilan rautatieasemalla. He estivät miehen pääsyn junaan ja varastivat hänen lompakkonsa, jossa oli suurehko summa käteistä rahaa.

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa kovasti keskustelua aiheuttavassa tapauksessa poliisi kirjasi rikoksen ryöstön sijaan pelkkänä varkautena, eli huomattavasti lievempänä rikoksena kuin mitä uhri itse katsoo. Ihmetystä tapaus on aiheuttanut lisäksi erityisesti siksi, että viranomaiset eivät vaikuta ottaneen tapausta lainkaan tutkittavakseen.

Stara ei saanut poliisista kommenttia tapauksesta.