Parrakkaiden MM-kilpailuissa riittää karvoitusta – Movember jää kakkoseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensimmäinen Movember alkoi vuonna 2003 Australiassa pubissa tehdyn vedon seurauksena. Nykyisin sitä vietetään virallisesti yli 20 maassa ja Movemberin aikana järjestetään useita eri sivutempauksia. Saksassa järjestettiin kasvokarvoituksen maailmanmestaruuskilpailut.

Pieneen Stuttgartin lähellä sijaitsevaan kylään kokoontui näyttävä joukko kasvokarvoituksilla varustettuja miehiä. Kylän kaduilla varmasti hieraistiin silmiä, kun mitä eriskummallisimmat parta- ja viiksiviritelmät valtasivat maiseman. Kilpailussa oteltiin parhaimpien Dali-viiksien, freestyle-viiksien ja kaikista tyylikkäimmän parran titteleistä, Associated Press raportoi.

Koko marraskuun ajan kestävä Movember-kampanja viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlaansa. Hyväntekeväisyyskampanjan tarkoituksena on kasvattaa viiksiä kuukauden ajan ja samalla ihmisiä valistetaan miesten terveysongelmista, kuten kives- ja eturauhassyövästä.