Skientologit syynä Tom Cruisen avioeroon – ei nähnyt tytärtään 110 päivään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen tähtinäyttelijä Tom Cruise erosi taannoin vaimostaan Katie Holmesista. Tomppa ei ole liikoja erostaan julkisuudessa maininnut, mutta hänen tiedetään välittävän erityisen paljon Suri-tyttärestään. Nyt Tom Cruise on avautunut ensimmäistä kertaa avioerostaan.

Mies myönsi, että skientologiakirkko vaikutti eropäätöksen syntymiseen. Entinen vaimo Katie Holmes halusi nimittäin suojella Suria kirkon painostavalta vaikutukselta. Cruise ei kuitenkaan itse nähnyt tälle syytä, vaikka myönsi, ettei tytär enää harjoittanut Hollywood-uskontoa.

Tähti vaatii oikeusteitse 50 miljoonan dollarin korvauksia Bauer Publishing -kustantajalta, koska se julkaisi vuonna 2012 Life & Style ja In Touch -lehdissä valheellisen tiedon siitä, että Cruise olisi hylännyt eron jälkeen Surin. Lehtien mukaan miestä ei enää kiinnostanut nähdä lastaan, kun ero Holmesista tuli voimaan heinäkuussa 2012. Cruise raivostui väitteistä.

Tähti myönsi Radar Online -sivuston käsiin toimitetussa oikeudelle tänä vuonna antamassaan todistajalausunnossa, ettei nähnyt lastaan 110 päivään eron tultua julki. Hän kertoi olleensa yhteydessä pikkuneitiin puhelimitse. Asianajaja Elizabeth McNamara vertasi Cruisen vanhemmuutta tämän isään Thomas Mapother III, joka hylkäsi näyttelijän lapsena. Cruise piti syytöstä erittäin loukkaavana.

Cruisen aiemmat vaimot ovat olleet osa viihdemaailmaa. Liitot Mimi Rogersin, Nicole Kidmanin ja Katie Holmesin kanssa eivät kestäneet juurikin skientologiakirkon vuoksi, sillä naiset eivät nielleet sen voimakasta vaikutusta heidän elämäänsä. Viimeksi tähden on huhuttu etsivän seuraa skientologiakirkon piiristä, jossa hän on pyytänyt kirkon deittipalvelua etsimään itselleen sopivan puolison.