Tyrmäävä paljastus Facebook-kuvista – vakavia ongelmia työelämässä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook-kuvista käy usein ilmi ihmisten lähes koko elämä, sillä kuvia julkaistaan sosiaalisessa mediassa sekä hyvinä että huonoina hetkinä. Useimmin kuvia päätyy kuitenkin verkkoon silloin, kun ihmiset ovat juhlimassa yksin tai ystäviensä kanssa. Nyt asiasta on saatu tutkimustietoa.

Brittitutkimuksen mukaan peräti 76 prosenttia Facebookissa julkaistuista valokuvista on sellaisia, joissa ihmiset ovat juovuksissa tai jotka ovat muuten sidoksissa alkoholiin. MyMemoryn tutkimuksen mukaan keskimääräinen britti on siis juovuksissa kolmessa neljästä julkaisemistaan valokuvista.

Vain 12 prosenttia Facebook-käyttäjistä on estänyt kaikkien pääsyn valokuviinsa, kun 58 prosenttia päästää vain kaverinsa katsomaan kuvia. Peräti 26 prosenttia käyttäjistä päästi kenet tahansa katsomaan kuviaan. Kahdeksan prosenttia yli tuhannesta vastaajasta myönsi, että heidän Facebook-kuvansa voivat tuottaa vakavia ongelmia työelämässä.