Oudoimmat hätäpuhelut listattiin: ”Miehen kivekset jäivät kiinni…”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Hätäkeskukseen tulee aika ajoin puheluita, jotka voivat saada keskuksen työntekijät hämmentymään. Britanniassa Devonin ja Somersetin alueella on soitettu viime vuoden aikana 999 outoa hätäpuhelua.

Niiden joukkoon lukeutuivat esimerkiksi tapaukset, joissa miehen kivekset jäivät kiinni suihkupenkkiin. Eräs nainen jäi jumiin trampoliiniin, ja toinen mies onnistui tunkemaan itsensä autonsa jalkatilaan, mutta ei päässyt sieltä ulos. Kaiken kaikkiaan alueen pelastustyöntekijät kävivät 63.000 euron edestä pelastamassa loukkuun jääneitä ihmisiä.

Heidän joukossaan oli käsiraudoissa punastelevia henkilöitä, kylpyammeeseen jumiutuneita, kätensä postilaatikkoon työntäneitä ja puihin kiivenneitä ihmisiä. Daily Mirror -lehti kertoi myös erään kahdeksanvuotiaan tytön jääneen jumiin juoma-automaattiin.