Simpsonien alkutunnarissa viesti kuolleelle ääninäyttelijälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suosituimman animaatiosarjan titteliä on pitänyt hallussaan jo vuosikymmenten ajan Simpsonit, jonka voittokulku on jatkunut vuodesta toiseen. Nyt alkutunnarin liitukohtauksessa lähetettiin viesti sarjan menehtyneelle ääninäyttelijälle.

Yksi sarjan pitkäaikaisista ääninäyttelijöistä, Marcia Wallace, menehtyi 70-vuotiaana. Hän toimi Simpsonit-sarjassa opettaja Edna Krabappelin ääninäyttelijänä. Sarjan tuottaja Al Jean on kertonut, että hahmo tullaan kirjoittamaan ulos sarjasta. Tuottajan mukaan kukaan ei pystyisi täyttämään Wallacen kenkiä opettajan ikimuistoisena äänenä. Opettaja jää sarjassa eläkkeelle.

Kuva: Simpsonit
Kuva: Simpsonit

Yhdysvalloissa esitettiin sunnuntaina jakso, jossa Bart Simpson lähetti liitutaulun kautta viestin kuolleelle Wallacelle. Hän kirjoitti tauluun: ”We’ll really miss you Mrs. K”, eli suomeksi ”Sinua tulee ikävä rouva K”.

Marcia Wallace ehti ennen kuolemaansa nauhoittamaan noin vuoden verran näkemättömiä jaksoja. Sarjan tekijät paljastivat taannoin, että yksi Simpsonit-sarjan hahmoista tulee menettämään henkensä Yhdysvalloissa käynnissä olevan 25. tuotantokauden aikana, mutta kyseessä ei ole Wallacen esittämä Edna Krabappel.

Uransa jo 1970-luvulla aloittanut Marcia Wallace työskenteli televisiossa vuosikymmeniä. Ennen Simpsonit-sarjaa hänet nähtiin televisioruuduissa esimerkiksi useissa visailuohjelmissa. Wallacella todettiin rintasyöpä vuonna 1985.