Mike Tyson paljasti: Seksikiertue ja voodoo-menoja ennen vankilaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nyrkkeilijä Mike Tyson oli vasta 20-vuotias voittaessaan WBC:n, WBA:n ja IBF:n raskaansarjan mestaruustittelit. Urheilu-uransa lisäksi mies tunnetaan kuitenkin myös lukuisista selkkauksistaan lain kanssa. Vuonna 1992 tuolloin 25-vuotias Tyson tuomittiin vankeuteen 18-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Nyt ammattinyrkkeilijä paljastaa erikoisia yksityiskohtia elämästään tuoreessa Mike Tyson: Undisputed Truth -elämäkertakirjassaan. Kirjan mukaan tuomiota odottanut mies esimerkiksi kiersi vankilareissuaan edeltäneet viikot ympäri Yhdysvaltoja harrastaen seksiä entisten tyttöystäviensä kanssa.

Vielä erikoisempaa lienee se, että Tyson yritti välttyä vankeustuomiolta henkimaailman voimien avulla. Mies kertoo vierailleensa voodoo-naisella, joka kertoi nyrkkeilijän välttävän vankilan, mikäli tämä laittaa 500 dollarin seteleitä purkkiin, virtsaa siihen ja pitää purkkia sänkynsä alla kolmen päivän ajan.

Santeria-papin neuvosta Tyson puolestaan vieraili yöllä oikeussalissa vapauttamaan siellä kyyhkysen, tiputtaakseen linnun munan ja huutaakseen samaan aikaan ”olen vapaa”. Kumpikaan keinoista ei toiminut.

– Omassa mielessäni kukaan ei ollut veroiseni. Olin nyrkkeilyn historian nuorin raskaansarjan mestari. Olin titaani, uudelleensyntynyt Aleksanteri Suuri, Mike Tyson kuvailee.

Mike Tyson kuitenkin uskoo nykyään vankilareissun pelastaneen hänet. Lapsena vaikeissa perheolosuhteissa kasvanut nyrkkeilijä myöntää olevansa seksiaddikti, huumeriippuvainen ja alkoholisti. Kirjansa kirjoittamisen aikaan Tyson oli absolutisti, mutta Daily Mail -lehden mukaan hän on sittemmin palannut alkoholin pariin.

Kolme nuorella iällä nyrkkeiltyä mestaruutta takasivat Tysonille sen, että hänen on kehuttu olevan kaikkien aikojen paras raskaansarjan ottelija. Mike Tyson voitti uransa aikana yhteensä 50 ottelua ja hävisi vain kuusi. Mies voitti tyrmäyksellä 44 vastaottelijaa.