Mike Tyson otteli huippumatsit huumepäissään – tekopenis doping-testeissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyrkkeilijä Mike Tyson oli vasta 20-vuotias voittaessaan WBC:n, WBA:n ja IBF:n raskaansarjan mestaruustittelit. Ammattinyrkkeilijä paljasti erikoisia yksityiskohtia elämästään tuoreessa Mike Tyson: Undisputed Truth -elämäkertakirjassaan.

Tyson myöntää olleensa usein huumeiden vaikutuksen alaisena astuessaan kehään, ja näiden otteluiden joukkoon mahtuu suuri joukko uransa tärkeimpiä matseja. Kirjassa kerrotaan, että nyrkkeilijä on turvautunut äärimmäisiin keinoihin ennen otteluita suoritettavissa virtsatesteissä, kun hän on käyttänyt näytteissä tekopenistä ja toisen puhdasta ureaa. Pääasia oli, että hän pääsi puhtailla papereilla kehään.

Kuin sattuman kaupalla hän on jäänyt vain kerran kiinni laittomien aineiden käytöstä ennen ottelua. Tällöinkin hän selvisi tilanteesta 200.000 dollarin sakolla. Tyson oli silloin polttanut marihuanaa ennen ottelua.

Urheilu-uransa lisäksi mies tunnetaan myös lukuisista selkkauksistaan lain kanssa. Vuonna 1992 tuolloin 25-vuotias Tyson tuomittiin vankeuteen 18-vuotiaan tytön raiskauksesta. Kirjan mukaan tuomiota odottanut mies esimerkiksi kiersi vankilareissuaan edeltäneet viikot ympäri Yhdysvaltoja harrastaen seksiä entisten tyttöystäviensä kanssa.

Lapsena vaikeissa perheolosuhteissa kasvanut nyrkkeilijä myöntää olevansa seksiaddikti, huumeriippuvainen ja alkoholisti. Mike Tyson on myös kertonut esittäneensä Kauhea Kankkunen -elokuvan cameo-roolinsa huumepäissään. Marihuanaa poltelleen julkkistähden mukaan hän oli elokuvan kuvaamisen aikaan ”täysin sekaisin”.