Penis seksipartnerin otsasta läpi – merietanan parittelu on rajua touhua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eläinten seksuaalisuuteen liittyvät uutiset tavoittivat eilen myös Staran lukijat, kun kerroimme päättömällä kalalla masturboineesta delfiinistä. Oudot eläinuutiset saavat jatkoa, sillä verkossa on julkaistu mielenkiintoinen video parittelevista merietanoista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Australian rannoilla elävät Siphopteron quadrispinosum -merietanat ovat hermafrodiitteja, eli ne edustavat molempia sukupuolia. Parittelussa ne tunkevat terävän peniksensä lajitoverinsa otsaan. Penis on monihaarainen ja sen jokainen uloke on lähestulkoon etanan pituinen, Proceedings of the Royal Society B -julkaisi raportoi.

Etana upottaa parittelussa yhden peniksen haaran partnerin naaraspuolisiin sukuelimiin ja toinen haara lävistää parittelukumppanin otsan, jossa se ruiskuttaa siemennestettä etanan elimistöön. Parittelu kestää noin 40 minuuttia. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen erikoisen peniksen omaava eläinlaji, sillä eläinmaailmasta löytyy jopa neljähaaraisia peniksiä.