Turkista löydettiin uusi skorpionilaji – pistos kuin hyttysellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva tietää, että skorpioneja löytyy maapallon jokaiselta mantereelta. Poikkeuksen tekee asumaton Etelämanner. Lajeja on siunaantunut muihin maailman kolkkiin jo yhteensä yli 1.200, ja nyt tämä hämähäkkieläimiin kuuluva joukko sai yhden uuden edustajan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Turkkilaiset voivat nyt iloita maan lajistonsa kasvun ansiosta, sillä tutkijat ovat löytäneet entisen Lyykian alueelta ennen tuntemattoman skorpionilajin. Uusi tulokas nimettiin löytämispaikkansa mukaan Euscorpius lycius -nimellä. Skorpioni on pieni ja punaruskea, joka syö hyönteisiä ravinnokseen.

Lajilleen tyypilliseen tapaan myös tämän skorpionin pistos on myrkyllinen. Pistos ei kuitenkaan ole tappava ja se muistuttaa lähinnä hyttysen pistosta, ZooKeys-sivusto kertoo. Laji elää lähinnä öisin ja viihtyy etenkin mäntymetsissä. Skorpioneja on esiintynyt maapallolla jo 450-425 miljoonaa vuotta sitten.