Kierrätys liian pitkälle? Perhe kylpee samassa vedessä – sanomalehdet vessapaperina

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken pariskunnasta, joka oli päättänyt jakaa suihkuista ja hammaslangoista lähtien kaiken kylpyhuoneessaan kodin kauppa-, sähkö- ja vesilaskujen pienentämiseksi. Jos heitä pidettiin hulluina, niin miltäpä kuulostaa tämän nelihenkisen perheen kylpytapa?

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Melody Rose esittelee itsensä TLC-televisiokanavan Cheapskates-ohjelmassa pihiksi landepaukuksi. Hänen luotsaamassa perheessä käydään nimittäin päivittäin kylvyssä – tosin vettä ei vaihdeta kylpyjen välissä. Melodyn aviomies Ron sekä heidän kaksi lastaan polskuttelevat siis yhdessä ja samassa kylpyvedessä.

– Tahtoisin joskus ottaa oman lämpimän suihkun, mutta se ei onnistu, koska vanhempani tahtovat säästää vesilaskussa, perheen Brandon-poika kertoo.

Mikäli tämä ei vielä ällötä tarpeeksi, niin kerrottakoon, että perheessä ei myöskään tuhlata rahoja sellaiseen turhuuteen kuin vessapaperi. Melody-äiti nimittäin kertoo, että heillä pyyhitään takamus sanomalehdillä ja mainoksilla, jotka käytön jälkeen kootaan muovipussiin poltettavaksi.

Taloudellisen taantuman aikana ihmiset pyrkivät karsimaan turhia kustannuksia. Esimerkiksi asumiseen ja kotiin liittyviä laskuja voi pienentää helposti vaihtamalla lamput energiaa säästäviin malleihin tai valmistamalla isomman satsin ruokaa yhdellä uunin lämmittämisellä. Vain harva menee kuitenkin yhtä äärimmäisiin tekoihin kuin Rosen perhe.